Mainos
Mainos

Virossa uponneen aluksen öljy ei uhkaa Suomea

Sekä Suomen että Viron rajavartiolaitosten valvontalennot tarkkailevat edelleen mahdollisia öljyvuotoja, joista ilmoitetaan kummankin maan viranomaisille

Viron rannikolle uponneesta aluksesta viikonloppuna vuotanut öljy ei uhkaa toistaiseksi Suomen rannikkoa. Paikalla tänään käynyt Suomen rajavartiolaitoksen valvontalentokone ei havainnut öljyä meren pinnalla.

Öljy ei toistaiseksi pääse edes leviämään Suomen aluevesille, sillä Suomenlahti on Suomen puolelta vielä jään peitossa.

Tuuli hajotti öljylautat eilen, ja suomalaiset öljyntorjunta-alukset poistuivat Viron alueelta. Öljyntorjunta jatkuu nyt virolaisvoimin.

Dominican saarivaltion lipun alla seilaava alus upposi Viron rannikolle kuukausi sitten. Aluksessa oli yhteensä yli 135 tonnia raskasta ja kevyttä polttoöljyä. Laivahylky on noin 80 metrin syvyydessä 80 kilometriä Tallinnasta.

Sekä Suomen että Viron rajavartiolaitosten valvontalennot tarkkailevat edelleen mahdollisia öljyvuotoja, joista ilmoitetaan kummankin maan viranomaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme