Mainos
Mainos

Virosta palkattiin vetoapua halvempaan potilastietojärjestelmään

Sitra on palkannut virolaisen potilastietojärjestelmäasiantuntijan, jonka työpanos taustoittaa myös potilastietojärjestelmän rakentamista Suomeen. Tulevaa järjestelmää on kritisoitu siitä, että sen lasketaan maksavan vajaat kaksi miljardia samaan aikaan kun Virossa vastaava järjestelmä tehtiin vain 11 miljoonalla eurolla.

Virolainen lääkäri ja sähköisen potilastietojärjestelmän asiantuntija Madis Tiik on aloittanut Sitrassa tänään vanhempana neuvonantajana.

Johtaja Antti Kivelä Sitrasta (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) kertoo Tiikin työskentelevän Sitrassa pääasiassa sähköisten omahoitoratkaisujen parissa, mutta tarvittaessa hän toimii konsulttina muissakin terveydenhuollon uudistamishankkeissa.

– Tiik on vahva asiantuntija sähköisten, hoitoa helpottavien ratkaisujen kehittämisessä. Sitran työsuhteen myötä hänen osaamisensa on laajemminkin koko Suomen hyödynnettävissä, sanoo johtaja Antti Kivelä Sitrasta.

Hän muistuttaa että Sitra ei ole osapuolena mukana hankkimassa potilastietojärjestelmää, vaan tekee taustatyötä varsinaisen päätöksenteon pohjaksi.

– Tiikin rekrytointi ei liity suoraan potilastietojärjestelmäselvityksen jatkamiseen, mutta toki se vahvistaa meidän osaamistamme tällä alueella, Kivelä sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme