Mainos
Mainos

Virrenveisuukin maksulliseksi

Virrenveisuu ei ole aina ilmaista. Säveltäjien etuja ajava Teosto vaatii virsien laulamisesta teostomaksut, jos niitä lauletaan muissa tilaisuuksissa kuin jumalanpalveluksessa.

Jos Teoston toive toteutuu, myös jumalanpalvelusten virrenveisuu muuttuu maksulliseksi. Jumalanpalvelukset ja perhejuhlat on rajattu korvausten ulkopuolelle.

Muun muassa Luvialla asiaan törmättiin hiljattain, kun Teosto ryhtyi perimään 120 markan maksua viime joulukuussa järjestetystä virsi-illasta, jota seurakunnassa pidettiin iltahartautena.

-Veisasimme virsikirjasta isänmaallisia virsiä, ja virsien väliin pidin puheita, luin raamattua, oli rukous ja loppusiunaus, kuvailee kirkkoherra Tapio Seppälä tapahtumia.

Monille seurakunnille laskut ovat tulleet yllätyksenä. Teoston mielestä korvaukset ovat itsestäänselvyys ja virsikirja vain yksi laulukirja muiden joukossa.
(MTV3/Kirsi-Maria Peräkylä)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme