Mainos
Mainos

Virtanen vasemmistoliiton puheenjohtajakisaan

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Virtanen haluaisi vasemmistoliiton terävöittävän profiiliaan vähempiosaisten puolustajana. Suvi-Anne Siimeksen seuraaja valitaan toukokuussa.

Vasemmistoliiton kuopiolainen kansanedustaja Erkki Virtanen, 53, lähtee tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajan paikkaa. Hän ilmoittautui kisaan Pohjois-Savon vasemmiston piirikokouksessa.

Virtanen pitää puolueen toiminnan "peruskaurana" edelleen köyhiä syrjäytyneitä, työttömiä, lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Hän kertoi kaipaavansa eurooppalaista yhteistyötä kamppailussa globalisoituvaa kapitalismia vastaan.

Puheenjohtajakisaan on Virtasta ennen ilmoittautunut entinen vasemmistonuorten puheenjohtaja ja nykyinen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän avustaja Paavo Arhinmäki.

Ennakkosuosikkina pidetään eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Martti Korhosta, joka ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut aikeistaan. Jotkut ovat toivoneet, että myös kansanedustaja Markus Mustajärvi lähtisi ehdokkaaksi.

Suvi-Anne Siimeksen seuraaja valitaan vasemmistoliiton ylimääräisessä puoluekokouksessa Tampereella 13. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme