Mainos
Mainos

Virtasesta superministeriön kansliapäällikkö

Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen

Kansliapäällikön virkaa haki kaikkiaan yhdeksän hakijaa, joista KTM:n Erkki Virtasella oli ylivoimaisesti pätevimmät ansiot.

Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäälliköstä Erkki Virtasesta tulee ensi vuoden alusta aloittavan uuden työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) aikoo esittää Virtasta kansliapäälliköksi huomisessa valtioneuvoston kokouksessa.

Kansliapäällikön virkaa haki kaikkiaan yhdeksän hakijaa, joista 57-vuotiaalal Virtasella oli ylivoimaisesti pätevimmät ansiot. Paikkaa haki myös lakkautettavan työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin.

Erkki Virtanen

Vielä eilen poliittisissa piireissä arvioitiin, että Pekkarinen saattaisi nimittää paikalle myös Jyväskylän TE-keskuksen johtajan Heikki Aurasmaan.

Kansliapäällikön nimitystä kiirehdittiin, koska ennen kansliapäällikön valintaa ministeriöön ei voida valita muita virkamiehiä. Liki kaikki kansliapäällikön tehtäviin hakeneet ovat hakeneet myös ministeriön muihin virkoihin. Varsinkin ministeriön tulevat alivaltiosihteerit ovat merkittäviä virkanimityksiä.

Lopullisesti kansliapäällikön nimittää tasavallan presidentti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot