Mainos
Mainos

Virusta epäillään vatsataudin aiheuttajaksi Siilinjärvellä

Siilinjärven vatsatautiepidemian aiheuttajaksi epäillään virusta. Juomavedestä vatsaoireita saaneiden näytteistä on löydetty viitettä kalikivirusryhmään kuuluvasta viruksesta, joka voi aiheuttaa noroviruksen kaltaisia oireita. Se voi myös tarttua ihmisestä toiseen.

Vesijohtoverkoston puhdistamisesta huolimatta Vuorelan alueella on edelleen ilmennyt uusia vatsatautitapauksia. Yhteensä sairastuneita on jo parisataa.

Alueen juomavesi pitää yhä keittää. Lisäksi on syytä huolehtia käsihygieniasta.

Veden kloorausta jatketaan edelleen. Saastuneeksi havaitun ylävesisäiliön tyhjennys ja puhdistus alkaa viikonlopun aikana.

Myös Kuopion Vaajasalon saareen on annettu juomaveden keittokehotus, koska vesijohtovedessä on todettu ulosteperäisiä bakteereita. Vedenottamoon on todennäköisesti päässyt pintavettä runsaiden sateiden johdosta, ja veden klooraus on aloitettu.

Ympäristöterveydenhuollon mukaan sairastumisilta on Vaajasalossa toistaiseksi vältytty.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot