Mainos
Mainos

Virve-viranomaisverkkoa kiirehditään Uudellamaalla

Viranomaisten väliseksi viestijärjestelmäksi tarkoitetun Virve-verkon käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla ja Helsingissä kiirehditään.

-Valtion tulisi myöntää Virve-järjestelmän käyttöönottoon tarvittava lisärahoitusosuus, painottaa sosiaalineuvos Arto Alanko, joka toimii Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisen Virve-työryhmän puheenjohtajana.
Virve-verkon etuina ovat mm. linjojen tukkeutumattomuus, viestiliikenteen pysyminen salaisena sekä eri viranomaisten väliset puheryhmät.

Alanko viittaa viestilinjojen tukkeutumiseen äskeisen Myyrmäen suuronnettomuuden aikana. Lisäksi tieto potilaiden suuresta määrästä saatiin välitetyksi sairaaloihin verraten myöhään. Kaikesta huolimatta Myyrmäen tapauksessa pelastustyöt hoidettiin Alangon mielestä nykyiselläkin viestintäkalustolla hyvin.

Virve-verkkoa on kehitetty sisäministeriössä liki 15 vuotta, ja tällä haavaa ollaan toteuttamis- ja käyttöönottovaiheessa.

Alanko huomauttaa myös, että päätös Uudenmaan hätäkeskuksen sijoituksesta pitäisi tehdä mahdollisimman nopeasti. Hän toivoo, että uuteen järjestelmään voitaisiin siirtyä jo ennen kaavailtua vuotta 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot