Mainos
Mainos

Vitamiinitabletit voivat muuttaa väriä

Erilaisten tablettien laittaminen samaan purkkiin saattaa johtaa pillereiden värjäytymiseen. Esimerkiksi C-vitamiinitabletit värjäytyvät punertaviksi, kun ne laitetaan samaan purkkiin tiettyjen E-vitamiinitablettien kanssa.

Punaiseksi värjäytyneitä tabletteja on Suomessa löytynyt yli viidestäkymmenestä Ido-E -vitamiinipurkista. Laboratoriotutkimusten mukaan kyseessä on kuitenkin harmiton sekaannus eli asiakkaat ovat todennäköisesti laittaneet C-vitamiinitabletteja Ido-E -vitamiinipillereiden joukkoon ja C-vitamiinit ovat värjäytyneet. Värjäytyminen ei tee tabletteja haitallisiksi.

Suomessa on jo vuosia ihmetelty, miksi joissakin E-vitamiinipurkeissa on punertavia tabletteja. Ido-E -tablettien valmistaja Pharmacia & Upjohn veti pakkaukset pois markkinoilta tarkastusta varten vuoden 1996 kesällä. Yhtiö tutki yli 80000 pakkausta, mutta tarkastajat eivät löytäneet yhtään vierasta, punertavaa tablettia. Värjäytyneitä tabletteja löytyi ainoastaan asiakkaiden palauttamista vajaista pakkauksista.

Laboratoriotutkimuksissa kuitenkin todettiin useiden C-vitamiinitablettien värjäytyvän punaisiksi, kun ne laitetaan samaan purkkiin Ido-E -tablettien kanssa. Värjäytyneet tabletit osoittautuivat Cevi-Tabs -, C-Tabs - tai Vita-C -valmisteiksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme