Mainos
Mainos

VM: Hallituksen budjetti leikkaa pienituloisimmilta 37 euroa ensi vuonna – rikkaille satoja euroja lisää

Hallituksen talousarvioesitys pienentää kaikkein pienituloisimpien kotitalouksien käytettävissä olevia tuloja ensi vuonna 37 eurolla, arvioi valtionvarainministeriö.

Tulonjakovaikutuksia selvittänyt ministeriö laskee, että ylimmässä tulokymmenyksessä olevien kotitalouksien käytettävissä olevat tulot sen sijaan paranevat noin 400 eurolla.

Valtiovarainministeriön mukaan budjetti lisää tuloja seitsemässä ylimmässä tuloluokassa. Kolmanneksi alimmalla tulokymmenyksellä vaikutuksia ei juuri ole ja kahdella alimmalla kymmenyksellä käytettävissä olevat tulot kutistuvat.

Alimman tulokymmenyksen käytettävissä olevat tulot ovat noin 12 700 euroa vuodessa. Ylimmällä tulokymmenyksellä keskimääräiset vuositulot ovat yli 90 000 euroa.

Valtiovarainministeriön laskelmat ovat suuntaa antavia, sillä niihin ei muun muassa ole sisällytetty muutoksia kannustinloukuissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme