Mainos
Mainos

VM jäädytti alkoholin tuontikiintiöt

Alkoholiverot ja alkoholin tuontikiintiöt säilynevät ensi vuonna ennallaan. Valtiovarainministeriö ei ole sisällyttänyt alkoholihelpotuksia ensi vuoden talousarvioon.

Taloussanomien mukaan valtiovarainministeriö haluaa pitää viinien ja väkevien juomien tuontikiintiöt sekä alkoholiveron muuttumattomana, vaikka uudistusten oli alunperin määrä tulla voimaan ensi vuonna.

Ainoastaan oluen tuontikiintiön on määrä nousta suunnitelmien mukaisesti 32:sta litrasta 64:een litraan.

Ministeriö ilmoittaa, että Suomen taloudellisessa tilanteessa ei matkustajatuontikiinitöiden tai alkoholiverojen alentamiseen ole varaa. Tämän vuoden budjetin mukaan alkoholivero tuo noin 1,3 miljardia euroa valtion kassaan.

Tulevaisuudessa kiintiötä on pakko nostaa, sillä Suomenkin täytyy noudattaa EU:n yleisiä säännöksiä. Näillä näkymin vuonna 2004 tuontikiintiöt nousevat väkevien osalta 10:een litraan, viinin osalta 90:een litraan ja oluen osalta 110:een litraan.

Stakes uskoo, että alkoholiverotuksen tuntuva alennus johtaa selkeään kulutuspiikkiin ja sitä kautta alkolin aiheuttamien haittojen kasvuun. Viime vuonna alkoholiin kuoli Suomessa 3000 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme