Mainos
Mainos

VM: Kolmea ydinvoimalaa ei voida rakentaa samaan aikaan

Valtiovarainministeriö haluaa estää kolmen ydinvoimalan samanaikaisen rakentamisen.

Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen sanomalehtien mukaan ministeriö varoittelee lausunnossaan, että yhtäaikaiset rakennustyömaat kuumentaisivat rakennusmarkkinat, nostaisivat rahoituksen hintaa ja johtaisivat työvoimapulaan.

Lausunto suosittelee kuitenkin, että kaikille kolmelle hakijalle - Fennovoimalle, Fortumille ja Teollisuuden Voimalle - annettaisiin myönteinen periaatepäätös. Ministeriö perustelee tätä kansantalouden kehitysnäkymillä ja sähkömarkkinoiden toiminnalla.

Ydinvoimalahankkeiden toteuttaminen edellyttää kuitenkin valtiovarainministeriön mukaan rakentamisen jaksottamista.

- Ydinvoimahankkeiden aikataulutus on Suomen kansantaloudelle ensiarvoisen tärkeää, ministeriön lausunnossa painotetaan.

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan ydinvoimahakemuksien periaatepäätöksiä elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) johdolla. TEM on aiemmin arvioinut, että yksi uusi ydinvoimala riittäisi sähkönkulutuksen kasvuun sekä poistuvan kapasiteetin ja tuonnin kattamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme