Mainos
Mainos

VM:n budjettiehdotus julki huomenna

Valtiovarainministeriö julkistaa huomenna puoliltapäivin ehdotuksensa valtion ensi vuoden talousarvioksi. VM:n budjettiehdotus julkaistaan internetissä, ja samaan aikaan tulevat julki myös muiden ministeriöiden omat budjettiehdotukset. Oman ehdotuksensa pääkohdat VM julkisti jo keskiviikkona.

Näkemyseroja sovitellaan ensi viikolla VM:n ja muiden ministeriöiden keskinäisissä budjettineuvotteluissa. Neuvotteluissa ratkeaa, mitä asioita jää puitaviksi hallituksen elokuiseen budjettiriiheen.

Karsittavaa onNiinistö itse on todennut, että ministeriöiden budjettitoiveita on VM:n esityksessä jouduttu unohtamaan useiden miljardien markkojen edestä. Nyt budjettiriiheen on jo menossa mm. vasemmistoliiton vaatima 10 markan tasokorotus työttömyysturvan peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö kertoi puolestaan eilen budjettilinjoja esitellessään aikovansa viedä riiheen esityksen ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamisesta ja peruspäivärahan ja ansiosidonnaisen päivärahan korotuskytköksen poistamisesta. Niinistö haluaa myös työttömyys- ja osa-aikaeläkejärjestelyt vähemmän houkutteleviksi.

(MTV3-STT)
Tutustu budjettiin MTV3:n sivuilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme