Mainos
Mainos

Voimalassa tulipalo Lohjalla

Tulipalo vaurioitti pahoin tänään illalla Lohjan Pitkäniemessä sijaitsevaa IVO:n lämpövoimalaa. Palossa tuhoutui osa polttoainevarastoa, voimalan katto ja seinärakenteita. Vahingot nousevat useisiin miljooniin markkoihin.

Palon arvioidaan saaneen alkunsa polttoainepöydälle joutuneesta kipinästä. Lähinnä teollisuuden puujätettä käyttävä voimala ei lähipäivinä kykene ottamaan vastaan asiakkaittensa puuta eikä myöskään hiilen poltto onnistu.

Käyttöpäällikkö Jari Nylénin mukaan kattilarakenteet ja itse kattilat eivät palossa vahingoittunet, mutta korjaustyöt vaativat aikaa. Remontin aikana voimala tuottaa lämpöä öljyllä.

IVO:n Pitkäniemen lämpövoimalalla on ikää yksitoista vuotta. Se oli aikoinaan prototyyppi, mutta tulipalo ei käyttöpäällikkö Nylénin mukaan johdu rakenteesta. -Jostakin kipinä on päässyt tapaturmaisesti tulenaran polttoaineen joukkoon, Nylén arvioi.

Voimalapalo saatiin hallintaan kymmenen sammutusyksikön ja viidenkymmenen miehen voimin illalla kello yhdeksän jälkeen. Sammutustyössä Lohjan palolaitosta avusti Espoosta paikalle hälytetty nostolava-auto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme