Mainos
Mainos

Voimaloiden lakkoa ei tule

Suomen konepäällystöliitto oli uhannut lopettaa energiantuotannon ensi viikon tiistaina.

Kaupunkien voimaloita Helsingissä ja Tampereella uhannut lakko on peruuntunut. Työriidan osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen sovintoehdotuksen.

Suomen konepäällystöliitto oli uhannut lopettaa energiantuotannon näissä voimaloissa ensi viikon tiistaina. Työriidassa oli kysymys liiton oikeudesta sopia jäsentensä työehdoista ohi kunta-alan yleisen sopimuksen.

Omaa sopimusta konepäällystöliitto ei saanut, mutta sovintoehdotuksessa luvattiin, että liiton luottamusmiesten ja jäsenten asiantuntemusta käytetään hyväksi heitä koskevien asioiden valmistelussa.

Kuntatyönantajan mukaan työehdot voimalaitoksissa määräytyvät jatkossakin kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Tällä sopimuskaudella palkkakustannukset nousevat keskimäärin 10,3 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot