Mainos
Mainos

Voipula paisuu – hyllyt tyhjinä nyt Norjassa

Syksyn mittaan Skandinaviaa koetellut voipula on iskenyt nyt Norjaan täydellä voimalla. Parahiksi ennen joululeivonnaisurakkaa monien norjalaiskauppojen voihyllyt ammottavat tyhjyyttään. Myös pimeä voikauppa rehottaa.

Voin tuontirajoitukset, lisääntyvä kulutus ja lähestyvä joulu ovat tyhjentäneet kauppojen voihyllyt ja aiheuttaneet ostoryntäyksen naapurimaihin Ruotsiin ja Tanskaan.

Tanskassa järjestettiin voikeräys, jonka tuotto jaettiin norjalaisille Oslon pääkadulla.

Television ruokaohjelmissa annetaan ohjeita voin valmistamiksi kotona, ja verkkokaupassa myydään pimeää voita röyhkeään ylihintaan. Kaupan on jopa avattuja voipaketteja. Venäläismies kärähti tullissa yrittäessään salakuljettaa 90 kiloa voita Ruotsista Norjaan.

– Toivottavasti Norja muuttaa kauppapolitiikkaansa alentamalla tullimaksuja. Se helpottaisi ruotsalaisen voin ja meijerituotteiden ostamista, sanoo Jonas Carlberg Ruotsin maitokaupan keskusjärjestöstä.

Ruotsissakin on ollut syksyn mittaan lievää voipulaa, mutta sitä on paikattu tuomalla voita muista EU-maista. Norjassa tuonti ulkomailta on tiukasti säänneltyä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme