Mainos
Mainos

Voisiko Suomi vaikuttaa YK:n turvaneuvostossa? Nettikyselystä selvä tuki

Suomen pyrkiminen YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi saa tukea puolelta vastaajista MTV3:n teettämässä nettikyselyssä.

Jäsenyyttä piti hyödyllisenä 53 prosenttia vastaajista. 23 prosenttia oli eri mieltä ja 24 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Suurimpana hyötynä pidettiin sitä, että "Suomi pääsee pöytiin, joissa päätetään isoista asioista". Seuraavaksi tärkeimpinä syinä pidettiin Suomen tunnettavuuden paranemista ja jäsenyyden merkitystä maailmanrauhan edistämisessä.

Kielteisiä kantoja perusteltiin sillä, että Suomi ei pienenä maana voi vaikuttaa isoihin asioihin, ja sen kanta on riippuvainen EU:sta. Lisäksi osa vastaajista uskoi, että Suomi joutuu hyväksymään ratkaisuja, joita se itse ei haluaisi.

Suomi on kampanjoinut päästäkseen turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Jäsenäänestys on määrä järjestää YK:n yleiskokouksessa syksyllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme