Mainos
Mainos

Volanen: Keskushallinnon hajasijoittaminen käyntiin

Hallitus tekee ensimmäiset konkreettiset päätökset alueellistamisesta ensi vuoden alkupuolella. Valtiosihteeri Risto Volanen ei vielä halua arvioida siirrettävien työpaikkojen määrää.

Valtiosihteeri Risto Volasen mukaan hallitus on tosissaan valtion keskushallinnon toimintojen alueellistamisessa.

-Edellisen ja nykyisen hallituksen linjana alueellistamisessa on välttää vanhat virheet ja päästä konkreettisesti eteenpäin, joten asiat on valmisteltava rauhallisesti ja myös niin, että henkilöstön edut otetaan huomioon, Volanen toteaa Kalevan haastattelussa.

Volanen lisäksi lupaa, että hallitus on tosissaan ja päättäväinen asiassa. - Nyt tehdään kaikki, mitä on tehtävissä, hän painottaa.

Valtiosihteeri ei lähde arvioimaan, kuinka paljon työpaikkoja voitaisiin sijoittaa alueille. Hallitus tekee ensimmäiset konkreettiset päätökset alueellistamisesta ensi vuoden alkupuolella. Volanen muistuttaa, että tietotekniikan ansiosta organisaatioiden tukipalvelut voidaan hoitaa pitkienkin matkojen päästä.

Kainuu ja Koillis-Suomen aluekeskus on hiljattain valittu pilottiprojekteiksi valtionhallinnon tukipalveluiden alueellistamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme