Mainos
Mainos

Volkov: Suomalaiset matkatoimistot rahastavat viisumeilla

Venäjän Suomen suurlähetystön konsulaattiosaston päällikkö Juri Volkov arvostelee Suomessa toimivia "useita paperimatkatoimistoja", jotka järjestävät ainoastaan viisumeja ja ottavat niistä kohtuuttomia välityspalkkioita. Lähetystön myöntämä 600 markan monikertaviisumi on saattanut maksaa joidenkin matkatoimistojen asiakkaille jopa 2000 markkaa, sanoo Volkov Väli-Suomen Sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Suomen Pietarin konsulaatti on karsinut yhteistyölistaltaan satoja venäläisiä matkatoimistoja, joita se piti vain viisumijobbareina. Venäjän Suomen suurlähetystö on antanut muutamille suomalaisille matkatoimistoille varoituksen samasta syystä, mutta yhteistyötä ei ole kuitenkaan katkaistu.

Volkovin mukaan useat suomalaiset matkustajat ja matkatoimistot huijaavat viranomaisia väärennetyillä matkakutsuilla. Jos Venäjälle matkustaa muuten kuin järjestetyssä turistiryhmässä, vaaditaan Venäjän ulkoministeriön käsittelemä kutsu.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme