Mainos
Mainos

VR ja Finavia luottavaisina: Tulkoon vaikka miten lunta!

VR ja Finavia odottavat rauhallisin mielin lumimyräkkää, jonka odotetaan iskevän Suomeen keskiviikkona illalla.

Kummankin yhtiön edustajat vakuuttavat, että runsaskaan lumentulo ei sotke liikennettä.

– Olemme olleet täydessä valmiudessa lokakuun alusta asti. Meidän lumenpuhdistussysteemimme on testattu jo monta kertaa, ja se on osoittanut toimivansa hyvin, sanoo apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finavialta.

– VR on panostanut talvikunnossapitoon. Sen mukaan mennään, että huonokaan keli ei vaikuttaisi suunniteltuun junaliikenteeseen mitenkään, toteaa VR:n operaatiokeskuksen johtaja Tero Kossila.

Noronen-Juhola kertoo, että Finavian lumenpuhdistuskalusto on huollettu ja valmiina, lisää työvoimaa on palkattu putsaamaan lunta ja kaikki suunnitelmat lumen mahdollisimman nopeaksi puhdistamiseksi on käyty läpi.

Kossila tarjoaa vakuuttelunsa tueksi samanlaista listausta.

– Olemme uusineet kalustoa ja hankkineet Tampereelle ja Helsinkiin varajunat, jotka ovat valmiina lähtemään heti, jos jossain veturissa on ongelmia. Paljon on myös tehty varautumissuunnitelmia, miten eri tilanteissa pitää toimia, Kossila sanoo.

Lentojen tai junavuorojen peruuntumiseen kumpikaan yhtiöiden edustajista usko.

– Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun Suomessa lunta saadaan, Noronen-Juhola sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme