Mainos
Mainos

VR korvaa myöhästelystä aiheutuneet kulut

VR odottaa liikennekaaoksesta korvaushakemusten tulvaa.

Junaliikenteen takkuilu jätti Etelä-Suomen asemille kymmeniä tuhansia matkustajia aamulla pahimpaan ruuhka-aikaan.

- Korvaushakemuksia tulee varmasti aika paljon, ennakoi henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen.

VR lupaa korvata liikennekatkosta aiheutuneet kulut matkustajilleen "normaalilla tavalla". Hakulomakkeita ja ohjeita on saatavilla yhtiön kotisivuilta sekä rautatieasemilta.

Korvauksia maksetaan ainoastaan ylimääräisistä kuluista, esimerkiksi jos matkustaja on joutunut ottamaan taksin junan myöhästyttyä. Jos myöhästyminen ei aiheuta kuluja, pelkkää mielipahaa ei korvata.

- Korvaushakemuksia harkitaan tapauskohtaisesti. Kertakaikkista sääntöä ei ole, Jaatinen sanoo.

Jos juna on jäänyt kokonaan tulematta ja matka tekemättä, VR maksaa lipun hinnan takaisin.

Varajärjestelmä kaatui samalla

Ratahallintokeskuksen mukaan kaaoksen aiheutti junien kauko-ohjausjärjestelmän tiedonsiirtovika Espoon ja Helsingin välillä.

-Vikaimpulssit kaatoivat tietokoneet ja pysäyttivät liikenteen. Samalla kaatui myös varajärjestelmä, kertoo tekninen johtaja Markku Nummelin.

Vika oli hänen mukaansa järjestelmässä itsessään, ei esimerkiksi hakkeroinnin tai viruksen aiheuttama. Ongelma saatiin korjattua puoli yhdeksän aikaan aamulla, mutta lähijunien myöhästelyt jatkuivat iltapäivään ja kaukojunien iltaan saakka.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot