Mainos
Mainos

VR liian pienistä palkoista: Ei tällaisista mokista ole mukava jäädä kiinni

Valtionyhtiö VR:n mukaan sen venäläiskuljettajien palkkaongelmat on korjattu. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma uutisoi eilen, että VR:n konserniin kuuluva Transpoint International on maksanut venäläisille kuljettajilleen liian pientä palkkaa.

- Venäläiskuljettajat on jo siirretty tähän suomalaisen työehtosopimuksen piiriin, eli heille maksetaan ihan TES:in mukaista palkkaa, kertoo VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu.

Transpoint Internationalin palkkalistoilla on noin 120 kuljettajaa. Lehtipuu ei osannut sanoa, korjataanko venäläiskuljettajien palkkoja takautuvasti. Myöskään sitä ei vielä tiedetä, millaisia kustannuksia muutos VR:lle aiheuttaa.

- Selvitykset ovat kesken ja jatkotoimiin palataan myöhemmin.

VR:n hallituksen jäsen, ministeri Lauri Ihalainen arvioi 45 minuuttia -ohjelmassa, että jupakka oli viimeinen asia, jota VR:ssä nyt kaivattiin. Ihalaisen mukaan VR:llä on ollut ongelmia viime aikoina riittämiin.

Myös Lehtipuu tunnustaa, että lisää kolhuja VR:n maineelle ei olisi enää kaivattu.

- No ei tällaisista mokista ole mukava jäädä kiinni. Väärä tulkinta on yksiselitteinen ja se on nyt korjattu, tietysti pahoittelemme sitä, että tällainen väärä tulkinta on päässyt syntymään.

Lehtipuu korostaa kuitenkin, että palkkaongelma ei ole johtunut tahallisuudesta.

- Kysymys on ollut väärinkäsitykseen pohjautuvasta tulkinnasta, eikä siitä että tietoisesti tai tahallisesti jättäisimme palkka-ajan sopimuksia noudattamatta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme