Mainos
Mainos

VR lisää vartijoiden määrää junissa ja asemilla

Helsingin rautatieaseman tapahtumia seurataan lukuisilla valvontakameroilla. Aseman hätäpainikkeilla saa suoran yhteyden valvomoon ja kuvan siirtymään haluttuun paikkaan.

Järjestyksenvalvojat jalkautuvat nykyään myös yhä entistä useammin asemalle ja laitureille - näkyvyyden uskotaan ehkäisevän häiriökäyttäytymistä.

Lisäksi juniin astuu entistä useammin järjestyksenvalvoja - lähijunien lisäksi myös kaukojuniin.

Häiriökäyttäytymisiin joudutaan puuttumaan päivittäin, eniten luonnollisesti viikonloppuiltaisin.

- Yleensä alkoholilla on osuutta varsinkin viikonloppuisin, yleensä häirikkö humalapäissään tekee kaikennäköistä, sanoo järjestyksenvalvoja Tomi Turvatiimistä.

VR aloitti hiljattain Ryhti3-kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä entisestään järjestyksenvalvontaa junissa ja asemilla. Syynä ei niinkään ole lisääntynyt häiriökäyttäytyminen, vaan matkustajien tuntema turvattomuudentunne. Valvonnan tiukentaminen jakaa kuitenkin matkustajien mielipiteitä.

- Ei se kyllä mielestäni järjestystä paranna. Jotenkin tuntuu, että turvattomuus vaan kasvaa kun lisätään järjestysmiesten määrää, pohtii Tuomo Aura.

- Mielestäni se on ihan hyvä, että järjestyksenvalvontaa lisätään, sillä kyllähän täällä on aika paljon levottomuuksia viikonloppuisin, sanoo puolestaan Sara Strömmer.

Nyt VR:n järjestyksenvalvojat liikkuvat toisinaan siviiliasuissa. Näin esimerkiksi ilkivallantekijät on helpompi saada kiinni.

(MTV3)

Katso Anne Forssénin juttu (Seitsemän uutiset 5.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme