Mainos
Mainos

VR muuttaa junat linja-autoiksi rantaradalla

VR aikoo korvata junia linja-autoilla tänä syksynä lokakuun ja marraskuun aikana Turun ja Karjaan välillä. Linja-autoihin siirtyminen johtuu ratatöistä rantaradalla.

Helsingin ja Karjaan välillä junat kulkevat VR:n mukaan ratatöiden aikana normaalisti muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Ensimmäiset junat korvataan linja-autoilla jo tulevana lauantaina 1. lokakuuta. Silloin yhdeksän junavuoroa Karjaan ja Turun sekä Turun sataman välillä korvataan busseilla. Joidenkin junavuorojen muuttaminen linja-autovuoroiksi kestää lähes marraskuun loppuun asti.

Junia korvaavat linja-autot pysähtyvät väliasemilla. Ratatöiden aikana joissakin junissa käytetään tavallisesta poikkeavaa kalustoa. VR kertoo myös. että korjaustöiden aikana jokaiselle Karjaan ja Turun välillä perutulle junayhteydelle on vaihtoehtona suora linja-autoyhteys Helsingin ja Turun välillä. Nämä linja-autot pysähtyvät väliasemista ainoastaan Turun päässä Kupittaalla.

Linja-autokuljetukset lähtevät rautatieasemilta, ja niiden lähtöpaikat on merkitty opastein. Matka-ajat voivat VR:n mukaan pidentyä ja jatkoyhteydet poiketa normaalista. Mukaan voi ottaa vain käsimatkatavaraa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme