Mainos
Mainos

VR myöhästelystä: Syynä rataverkon kunto

VR:n myöhästelyjen pääsyy löytyy rataverkon kunnosta, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen VR:ltä.

Romainen sanoi yksittäisten myöhästelyjen vaikuttavan monen junan myöhästelyyn. Samalla hän muistutti VR:n olevan Euroopan kuudenneksi paras täsmällisyydessä.

– Kaikki junat eivät tule viiden minuutin tarkkuudella, vaikka useimmat tulevatkin, ja sitä pitää parantaa, Maisa Romainen sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– Syitä myöhästymisiin löytyy rataverkon kunnosta. Siinä on paljon korjausvelkaa olemassa. Liittyy turvalaitteisiin, kaikkiin sähköillä toimiviin laitteisiin, vaihteistoon,

– Toinen ongelma on rakenteissa. Rataverkko on yksiraiteinen, ja kohtaamisia on paljon. Kun yksi juna myöhästyy vähän, kaatuu se muiden niskaan.

Romainen kertoi myös VR:n ja yhteistyökumppaneiden suunnittelemasta matkaketjusta, jossa matkustaja pääsisi yhdellä matkalipulla ovelta ovelle.

– Matkaketjussa halutaan yhdistää joukkoliikenteen palveluja ja tehdä siitä entistä houkuttelevampi. Junan kaukoliikenteessä kulkee 12 miljoonaa matkustajaa vuodessa, joten tässä olisi ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa maan kattava verkosto linja-autoliikenteen, vuokra-autojen, taksien  ja vaikkapa vuokrafillareiden kanssa. Raiteet vievät harvoin kotiovelle asti.

Romanaisen mukaan yhteisestä matkaketjulipusta neuvotellaan eri tahojen kanssa.

– Kaikilla on yhteinen intressi saada joukkoliikennettä paremmaksi. Toimijoita on laajasti mukana keskustelemassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme