Mainos
Mainos

VR:n ensi vuoden vuoroista esitys lähipäivinä

VR:n ensi vuoden osto- ja velvoiteliikenteestä tehdään esitys lähipäivinä, sanoo liikenneministeri Anne Berner (kesk.).  

Berner kertoi eduskunnassa, että asiaa on käyty läpi VR:n kanssa kuluvalla viikolla. Osto- ja velvoiteliikenteestä järjestettiin myös laaja lausuntokierros.  

Ministeriön tulee määritellä ensi vuoden liikennöintivelvoite syyskuun loppuun mennessä. Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n nykyinen sopimus velvoiteliikenteestä päättyy joulukuussa. Ostoliikennesopimus on voimassa 2018 loppuun saakka.  

VR esittää, että osto- ja velvoiteliikenteestä päätettäisiin suoraan vuoden 2019 loppuun saakka. Yhtiö on ehdottanut lähes kahtasataa lisävuoroa viikossa. Esimerkiksi Riihimäki-Lahti-välille tulisi 80 ja Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere-välille 24 junavuoroa lisää.  

Bernerin mukaan nyt päätetään vain junavuoroista, ei paljon puhutusta kilpailun avaamisesta. Matkustajaliikenne avataan kilpailulle hallituskauden aikana. Ministeriö on ilmoittanut aiemmin, että uusia toimijoita voidaan odottaa raiteille ensi vuonna.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme