Mainos
Mainos

VR:n johtaja: Halpabussit kiristävät kisaa matkustajista

VR:n matkustajaliikenteen uuden johtajan mukaan halpabussit ovat kiristäneet kilpailua matkustajista. Se pakottaa VR:n miettimään lippujen hinnoittelua uudelleen.

Halpabussiyhtiöt eivät ole johtaja Maisa Romanaisen mukaan vielä houkutelleet massoittain junamatkustajia, mutta asiakkaiden asenteet ovat muuttumassa. 

VR siirtyi viime vuonna hinnoitteluun, jossa ruuhka-aikojen ulkopuoliset lähdöt ovat muita halvempia. Hinnoittelua on kuitenkin arvosteltu satunnaisuudesta. 

– Hintataso vaikuttaa kuluttajien odotukseen siitä, mitä tietty kaupunkien välinen matka voi maksaa, Romanainen sanoo. 

Myös junien matkustajamäärät ovat laskeneet. Tuoreimman tulosraportin mukaan kaukoliikenteen matkamäärät vähenivät huhti-kesäkuussa liki 6 % vuotta aiemmasta. 

Matkustajaliikenteen avautuminen kilpailulle vuonna 2024 haastaa VR:n tehostamaan toimintaansa. 

– Vuonna 2024 tavoitteena on olla niin kilpailukykyinen kuin mahdollista, mutta kilpailua on jo nyt ennen kaikkea muista liikennemuodoista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot