Mainos
Mainos

VR:n korttikokeilu loppui lyhyeen

VR:n viime syksyn lippu-uudistuksen myötä junissa pystyi maksamaan Visa Electron ja Mastercard Maestro -korteilla.

Kokeilu kuitenkin loppuu maaliskuun alussa junissa huonosti toimivien verkkoyhteyksien takia. Kortit vaativat pankista reaaliaikaisen varmistuksen, jotta maksutapahtuma voidaan suorittaa.

– Viime syksynä tehtiin lippujärjestelmäuudistus, ja sen yhteydessä haluttiin kokeilla, ovatko Suomen rataverkolla tietoliikenneyhteydet jo parantuneet. Ja käytäntö osoitti, että ei ole. Operaattoreiden verkot eivät ole sillä tasolla, että voisimme olla asiakkaan kanssa varmoja siitä, että maksu menee, VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari kertoo MTV3 Uutisille.

Heijarin mukaan huonosti toimivat yhteydet ovat aiheuttaneet tilanteita, joissa konduktööri on joutunut junamatkan aikana tulemaan useaan otteeseen asiakkaan luokse kokeilemaan toimiiko yhteys.

– Se on tietysti ikävää. Sekä VR:n että asiakkaan etu olisi, että kaikki korttityypit toimisivat junissa. Asia ei kuitenkaan ole VR:n käsissä, joten on selvempää lopettaa niiden käyttö, kuin asiakkaan arvuutella sitä, toimiiko kortti esimerkiksi Nurmeksen ja Lieksan välillä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme