Mainos
Mainos

Video: Liikenne sekaisin – pakkanen hyydyttää junia, busseja ja metroja

Kova pakkanen vaikeuttaa tänään junaliikennettä koko maassa.

Suurin osa junista kulkee normaalisti. Pakkanen aiheuttaa kuitenkin kalustovikoja osaan kaukojunista ja Helsingin seudun lähiliikenteen junista.

VR:n viestintäasiantuntija Marja Merta kertoo, että pakkanen on jo aiheuttanut junaliikenteelle jonkin verran ongelmia.

– Matkaan kannattaa nyt varata runsaasti aikaa, sillä junat voivat olla myöhässä ja jopa peruuntua.  Tilanne elää koko ajan, joten sitä kannattaa seurata esimerkiksi nettisivuilta kohdasta: Liikennetilanne.

VR:llä on tällä hetkellä 44 junaa kulussa kaukojunissa, niistä 34 kulkee aikataulussa. Lähijunissa 30 junaa on kulussa, niistä 27 on aikataulussa.

Neljä junavuoroa on aamulla jouduttu perumaan sekä kauko- että lähiliikenteestä.

-Yöjuna Kolarista Helsinkiin on eniten myöhässä, jopa kahdeksan tuntia. Junaan jouduttiin vaihtamaan ensin uusi veturi ja matkalla juna törmäsi vielä hirveen, VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari valittelee epäonnea.

 Yöjunan liput korvataan matkustajille kokonaan.

Busseja ja metroja myöhässä

Helsingin seudun joukkoliikenne HSL on perunut useita vuoroja teknisten vikojen tai kalustopulan takia.

Muun muassa metro- ja bussiliikenteessä on syytä varautua viivästyksiin. HSL:n viestintäsuunnittelija Leila Karttunen-Selin ei osaa arvioida häiriöiden kestoa.   

-Kun ruuhka-ajasta päästää ohitse, niin sitten tilanne helpottuu, koska ajettavia vuoroja on vähemmän.

 Karttunen-Selin ounastelee, että kylmästä kärsivät bussit eivät ole olleet liikenteessä pariin päivään loppiaisen takia.  

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme