Mainos
Mainos

VR saa haltuunsa kiinni otettujen ihmisten tietoja

VR saa halutessaan haltuunsa esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalla kiinni otettujen ihmisten henkilötietoja. Tietoja luovuttavat sekä poliisi että aseman valvonnasta vastaava turvallisuusalan yritys.

Henkilötietoja tarvitaan perintätilanteissa, jos VR:n omaisuuteen on kohdistunut ilkivaltaa. Tietoja voidaan pyytää myös kiinniottomenettelyn jälkiselvittelyyn. VR on voinut saada palautetta vartijoiden toiminnasta.

Vuotosivusto VRLeaks on tehnyt VR:stä poliisille tutkintapyynnön. Se väittää, että VR:llä olisi laiton henkilörekisteri sadoista ihmisistä. VR:n turvallisuusjohtajan Yrjö Poutiaisen mukaan VR:llä ei ole edellä mainittuja syitä lukuun ottamatta kiinnostusta kenenkään henkilöllisyyteen.

Hän sanoo, että Helsingin seudun liikenteen lipuntarkastajat voivat viedä matkaliputta matkustaneita VR:n tiloihin tarvittavien henkilötietojen saamiseksi. Tämä ei ole kuitenkaan VR:n asia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme