Mainos
Mainos

VR siirtää kuskit Venäjälle - AKT tyrmistyi

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT pitää valtionyhtiö VR:n päätöstä siirtää kuljettajansa venäläisen palkkausjärjestelmän pariin pöyristyttävänä.

Helmikuussa MTV3:n 45 minuuttia kertoi valtionyhtiön kuljetusliikkeen Transpoint Internationalin maksavan venäläisille kuskeille paljon suomalaista työehtosopimusta alhaisempaa palkkaa. Transpoint International lupasi korjata palkanmaksun.

Parempi palkka oli kuskeille lyhytaikainen ilo. Nyt palkat palaavat takaisin venäläiselle tasolle. VR siirtää yhtiön hallituksen päätöksellä kaikki Suomen ja Venäjän väliset kuljetukset venäläiselle tytäryhtiölle, ja myös kuljetuskalusto siirtyy Venäjän rekisteriin.

- Taustalla on ihan markkinataloudellinen syy eli olemme muutaman kuukauden ajaneet suomalaisen palkkatason mukaan ja sillä ei kerta kaikkiaan pärjää markkinoilla. Mehän teemme konkurssin mikäli jatkamme näin, perustelee VR:n logistiikkadivisioonan johtaja Erik Söderholm.

Ammattiliitto tuomitsee valtionyhtiön toiminnan täysin.

- Jos valtion toimesta siirretään työtä Suomesta ulkomaille, ja jos perusteluna käytetään vielä sitä, että ei tarvitse noudattaa suomalaisia työehtoja, niin kyllä se on kyseenalaista toimintaa, sanoo AKT:n puheenjohtaja Timo Räty.

(MTV3)

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 30.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme