Mainos
Mainos

VR uskoo: Lumipyryn muuttunut reitti säästää junakaaokselta

Junaliikenteessä on varauduttu iltapäivällä saapuvaan lumimyräkkään.

VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala kertoo, että VR:n tämänhetkisten ennusteiden mukaan lumimyräkkä näyttäisi kiertävän vilkkaimman työmatkaliikenteen alueen, eli eteläisimmän Suomen.

- Nyt näyttäisi siltä, että saapuva lumisade olisikin valinnut läntisen reitin. Ennusteidemme mukaan myräkkä iskisi pahiten Länsi-Suomen puolelle ja runsaimmat lumisateet tulisivat akselille Pori-Rauma-Tampere-Jyväskylä-Kuopio-Seinäjoki, kertoo Haapala.

VR:n ennusteiden mukaan pääkaupunkiseutu ja lähiliikennealue näyttäisi selviytyvän pelätystä myräkästä pelkällä säikähdyksellä.

- Kaaosta ei pitäisi syntyä, koska pääkaupunkiseudulle on ilmeisesti luvassa vain vettä ja räntää. Toisaalta tietysti aina kun asialla ovat ilmojen haltijat, niin sitä ei koskaan voi varmuudella sanoa mitään, ennen kuin ollaan varsinaisessa tilanteessa, myöntää Haapala.

Haapalan mukaan VR on varautunut lumentuloon hyvissä ajoin.

- Olemme eilisestä lähtien kytkeneet vaihteen lämmityksiä päälle, Haapala kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme