Mainos
Mainos

VR vähentämässä Rantaradan Pendolino-liikennettä?

VR aikoo vähentää Pendolino-junien liikennöintiä Rantaradalla. VR myöntää supistukset, mutta kiistää huhut liikenteen lopettamisesta.

VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen sanoo, että Pendolino-liikennettä voidaan supistaa puoleen nykyisestä. Vahvistamattomien tietojen mukaan VR harkitsee jopa liikenteen lopettamista. Pendolinojen ongelma Turun ja Helsingin välillä on olematon aikasäästö IC-juniin verrattuna. Syynä on rantaradan heikko kunto ja yksiraiteisuus.

Nopea italialaisjuna on teknisesti väärällä raiteella Rantaradalla. Matkan lyhyys, Turun ja Salon välisen rataosan huono peruskunto ja puuttuvat kohtauspaikat syövät nopeusedun. Nopein IC-juna on jopa hitainta Pendolinoa nopeampi Helsingin ja Turun välillä.

VR:llä on enää kovin vähän perusteita Pendolinojen lippujen kovemmalle hinnoittelulle. Pendolino-liikenne aiotaankin ilmeisesti keskittää idän ja pohjoisen pitkille reiteille, joilla pitkien välimatkojen aikasäästö ja hinnoittelu tuovat toivottua tulosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.04.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme