Mainos
Mainos

VR vähentämässä Rantaradan Pendolino-liikennettä?

VR aikoo vähentää Pendolino-junien liikennöintiä Rantaradalla. VR myöntää supistukset, mutta kiistää huhut liikenteen lopettamisesta.

VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen sanoo, että Pendolino-liikennettä voidaan supistaa puoleen nykyisestä. Vahvistamattomien tietojen mukaan VR harkitsee jopa liikenteen lopettamista. Pendolinojen ongelma Turun ja Helsingin välillä on olematon aikasäästö IC-juniin verrattuna. Syynä on rantaradan heikko kunto ja yksiraiteisuus.

Nopea italialaisjuna on teknisesti väärällä raiteella Rantaradalla. Matkan lyhyys, Turun ja Salon välisen rataosan huono peruskunto ja puuttuvat kohtauspaikat syövät nopeusedun. Nopein IC-juna on jopa hitainta Pendolinoa nopeampi Helsingin ja Turun välillä.

VR:llä on enää kovin vähän perusteita Pendolinojen lippujen kovemmalle hinnoittelulle. Pendolino-liikenne aiotaankin ilmeisesti keskittää idän ja pohjoisen pitkille reiteille, joilla pitkien välimatkojen aikasäästö ja hinnoittelu tuovat toivottua tulosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.04.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot