Mainos
Mainos

VR varautuu myöhästymisiin Itä-Suomen liikenteessä

Runsaan lumentulon ennakoidaan myöhästyttävän junaliikennettä yön ja huomisaamun aikana Savon radalla. Myös Pohjois-Suomessa huono keli vaikeuttaa tieliikennettä.

VR kehottaa varautumaan myöhästymisiin Itä-Suomen junaliikenteessä ensi yön ja aamun aikana.

VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala kertoo, että runsas lumentulo saattaa aiheuttaa myöhästymisiä erityisesti niin sanotulla Savon radalla Kouvolasta pohjoiseen sekä rataosuudella Kouvolasta Joensuuhun. Pahimmillaan lunta saattaa sataa yön aikana reilut parikymmentä senttiä.

Kovan tuulen ja lumisateen arvioidaan vaikeuttavan liikennettä myös Pohjois-Suomessa. Tiehallinnon Oulun liikennekeskus arvioi, että lumisade vaikeuttaa liikennettä ainakin aamuyön tunneille asti.

Lumimyräkkä on koetellut maan pohjoisosia jo päivällä. Poliisien tietoon oli iltaan mennessä tullut muutamia kolareita, joista suurin osa oli peräänajoja.

Iltaan mennessä pahin tietoon tullut onnettomuus sattui nelostiellä Iissä, jossa kolme ihmistä loukkaantui. Kemijärvellä sattui iltapäivän aikana muutamia ketjukolareita, joissa pahimmillaan oli mukana neljä autoa. Poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat kolarien tapahtuessa todella huonot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme