Mainos
Mainos

VTT kehittää polttoaineita puusta ja oljesta

Puusta ja oljesta valmistetut biopolttonesteet ovat arvioiden mukaan kustannuksiltaan ja ympäristön kannalta edullisempia kuin nykyiset ohra- ja rypsipohjaiset polttonesteet.

Tulevaisuuden autot voivat kulkea puusta ja oljesta valmistetulla polttonesteillä, joita kehitetään parhaillaan VTT:n johtamassa EU-hankkeessa.

VTT:stä kerrotaan, että kehitettävät liikenteen biopolttonesteet ovat kustannuksiltaan ja ympäristön kannalta edullisempia kuin nykyiset ohra- ja rypsipohjaiset polttonesteet.

Hiljattain alkaneessa hankkeessa pyritään muuttamaan esimerkiksi puuta ja olkea bioöljyksi, jolloin sitä voidaan käyttää tavanomaisessa öljynjalostamossa. Lopputulokseksi saadaan toisen sukupolven liikenteen polttonesteitä.

Hankkeessa on mukana 17 osapuolta seitsemästä maasta. Valtion tieteellinen tutkimuskeskus VTT on siinä suurin tutkimuslaitos ja Shell Global Solutions International suurin teollinen partneri. Hanke kestää viisi vuotta, ja sen kokonaisbudjetti on 13,8 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme