Mainos
Mainos

VTT kehittää polttoaineita puusta ja oljesta

Puusta ja oljesta valmistetut biopolttonesteet ovat arvioiden mukaan kustannuksiltaan ja ympäristön kannalta edullisempia kuin nykyiset ohra- ja rypsipohjaiset polttonesteet.

Tulevaisuuden autot voivat kulkea puusta ja oljesta valmistetulla polttonesteillä, joita kehitetään parhaillaan VTT:n johtamassa EU-hankkeessa.

VTT:stä kerrotaan, että kehitettävät liikenteen biopolttonesteet ovat kustannuksiltaan ja ympäristön kannalta edullisempia kuin nykyiset ohra- ja rypsipohjaiset polttonesteet.

Hiljattain alkaneessa hankkeessa pyritään muuttamaan esimerkiksi puuta ja olkea bioöljyksi, jolloin sitä voidaan käyttää tavanomaisessa öljynjalostamossa. Lopputulokseksi saadaan toisen sukupolven liikenteen polttonesteitä.

Hankkeessa on mukana 17 osapuolta seitsemästä maasta. Valtion tieteellinen tutkimuskeskus VTT on siinä suurin tutkimuslaitos ja Shell Global Solutions International suurin teollinen partneri. Hanke kestää viisi vuotta, ja sen kokonaisbudjetti on 13,8 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot