Mainos
Mainos

VTT: Laivojen jätevesipäästöjen merkitys Itämerellä vähäinen, mutta ei merkityksetön

VTT:n tekemän tutkimuksen mukaan laivojen jätevesien vaikutus Itämeren tilaan on vähäinen, mutta ei kuitenkaan merkityksetön.

Laivojen käsittelemättömistä jätevesistä mereen kulkeutuvat ravinteet kiihdyttävät levien kasvua. Laivojen jätevesiä huomattavasti suurempi typen lähde ovat niiden pakokaasut.

Itämeren suurimmat ravinnekuormittajat ovat valuma-alueen maatalous ja yhdyskuntien jätevedet.

VTT:n tekemän selvityksen tavoitteena oli saada käsitys laivojen jätevesien ravinnekuormituksen suuruusluokasta Itämerellä.

VTT:n selvitys perustuu satamalaitoksilta, varustamoilta ja lähdekirjallisuudesta kerättyihin tietoihin. Arviossa käsiteltiin matkustaja-aluksia, risteilijöitä sekä rahtialuksia.

Alusliikenteen jätevesien osuutta Itämerta rehevöittävistä päästöistä selvitettiin VTT:n toimesta ensimmäistä kertaa vuonna 2007, ja selvitys päivitettiin tänä vuonna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot