Mainos
Mainos

VTT mukana kehittelemässä "ikäihmisten facebookkia"

Teknologian tutkimuskeskus VTT on mukana kansainvälisessä hankkeessa, joka kehittelee ikäihmisille omia sosiaalisen median palveluita muun muassa yksinäisyyden ehkäisemiseksi.

Hanke tutkii alkuvaiheessa sitä, minkälaiset sosiaalisen median palvelut hyödyttävät ja kiinnostavat kotona asuvia ikäihmisiä. Tarkoituksena on saada aikaan myöhemmin prototyyppi niin sanotusta "ikäihmisten facebookista".

- Nyt alkuvaiheessa olemme haastatelleet näitä mahdollisia käyttäjiä heidän toiveistaan, ja sieltä on noussut esiin muun muassa se, että käyttöliittymä voisi olla tv-liittymän tapainen, projektipäällikkö Tuula Petäkoski-Hult kertoo MTV3:n uutisille.

Lisäksi palvelua suunniteltaessa otetaan huomioon ikäryhmän erityispiirteet, kuten aistien muutokset, oppimistavat sekä palveluiden helppokäyttöisyys.

Tutkijat uskovat, että sosiaalinen media voi olla kotona asuvalle vanhukselle yhteydenpitoväline ystäviin, tuttaviin ja perheeseen. Sen avulla voi saada kontakteja ulkomaailmaan, vertaistukea sekä yhteisöllisyyden tunnetta. Yksin asuvalle vanhukselle voi tuoda turvaa esimerkiksi yhteydenpito kotiterveydenhoidon kanssa sosiaalisen median avulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme