Mainos
Mainos

VTT: Sisäilman 2-etyyliheksanoliongelmat tiedossa

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n mukaan sisäilmassa olevan 2-etyyliheksanolin aiheuttamat ongelmat ovat asiantuntijoiden tiedossa.

Erikoistutkija Helena Järnström korostaa, ettei muutaman mikrogramman 2-etyyliheksanolipitoisuus ole ongelma sisätiloissa. Pitoisuudet ovat haitallisia vasta noustessaan pariinkymmeneen mikrogrammaan.

Sanomalehti Kaleva uutisoi tänään, että Suomessa tehdään paljon turhia homekorjauksia, sillä rakennusten sisäilmaongelmien syy onkin usein homeen sijaan 2-etyyliheksanoli-nimisessä yhdisteessä. Tätä syntyy muovimattojen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta.

Homevaurioepäilyissä Järnström kehottaa luottamaan ensin omaan hajuaistiin. Vasta tämän jälkeen kannattaa soittaa tarkastajille, jos tarvetta ilmenee.

Homeen suhteen ennaltaehkäiseviä toimia voi Järnströmin mukaan tehdä monin tavoin. Veden kanssa on syytä olla tarkkana kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa ja saunassa, jotta kosteutta ei pääse kerääntymään. Tässä auttaa toimiva ilmanvaihto.

Hyvin toimiva ilmanvaihto on kaiken kaikkiaan paras tapa torjua rakennusten sisäilmaongelmia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot