Mainos
Mainos

VTT: Stop-merkki tasoristeyksiin

Pakollinen pysäyttäminen ja autojen ajonopeuden pudottaminen ovat VTT:n tutkijoiden keinoja rautateiden tasoristeysturmien torjuntaan.

VTT suosittelee stop-merkkiä niihin tasoristeyksiin, joiden turvallinen ylittäminen edellyttää pysähtymistä tai selvästi alle 20 kilometrin tuntinopeutta. Jos risteys voidaan ylittää turvallisesti 20-30 kilometrin tuntivauhdilla, mutta ei nopeammin, tulisi siinä käyttää 20 kilometrin nopeusrajoitusta.

Stop-merkit pitäisi VTT:n mukaan asentaa ehdot täyttäviin tasoristeyksiin mahdollisimman pian. Jos kriteerit sen sijaan eivät täyty, tulisi mahdolliset stop-merkit poistaa. Liikennemerkkien asentamisesta vastaa tienpitäjä.

VTT havaitsi Ratahallinnolle tehdyssä tutkimuksessa myös, että töyssyt pienensivät selvästi autojen nopeuksia sorateiden tasoristeyksissä. Tällöin kuljettajalla oli enemmän aikaa havaita junia ja pysähtyä ennen tasoristeystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme