Mainos
Mainos

VTT tyrmää väitteet: E10-bensaa ei kulukaan juuri enempää kuin 98-bensaa

VTT:n tutkimuksen mukaan E10 ja 98-oktaanisen bensiinin kulutuksessa ei ole merkittävää eroa normaaliajossa henkilöautolla.

VTT toteutti tutkimuksen kuudella erimerkkisellä, käytetyllä henkilöautolla laboratorio-olosuhteissa. Tutkimus tehtiin 22. maaliskuuta - 15. huhtikuuta välisenä aikana.

Julkisuudessa on ollut runsaasti väitteitä, että E10-bensiiniä kuluisi huomattavasti enemmän kuin sen edeltäjää 95E-bensiiniä tai nyt markkinoilla olevaa 98-laatua.

– Halusimme tämän tutkimuksen avulla tuoda esiin oikean tavan verrata polttoainekulutuksia. Kulutuksen tarkka mittaus ei ole ihan yksinkertaista, koska kulutukseen vaikuttavat muutkin asiat kuin polttoaine. Laboratorio-olosuhteissa voimme eliminoida muut tekijät, toteaa VTT:n erikoistutkija Juhani Laurikko tiedotteessa.

VTT:n mittaustulosten mukaan E10-bensiiniä kului tutkituissa autoissa keskimäärin 10,30 litraa sadalla kilometrillä. 98bensiiniä kului samalla matkalla 10,23 litraa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme