Mainos
Mainos

VTV: Energiatuet tehottomia ympäristönsuojelussa

Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV arvostelee rajusti ympäristönsuojelun nimissä Suomessa maksettuja valtion energiatukia.

Uusiutuviin energialähteisiin ja energiansäästöön osoitettujen tukien hyödyt hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ovat VTV:n tarkastusraportin mukaan jääneet pieniksi.

Hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteen kannalta aurinkoenergia- ja tuulivoimainvestoinnit ovat kaikkein kannattamattomimpia. Tuulivoimalle maksetulla tuella ei toistaiseksi ole saavutettu ympäristöhyötyjä juuri lainkaan.

Tuulivoimahankkeisiin osoitetuilla investointituilla voitaisiin saavuttaa jopa kuusitoista kertaa suuremmat vaikutukset, jos tuet osoitettaisiin bioenergiainvestointeihin, VTV:n raportissa todetaan.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.01.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot