Mainos
Mainos

VTV löysi puutteita sähköisten palveluiden kybersuojauksesta

Valtioneuvoston laatimissa kyberturvallisuusstrategioissa ei ole saavutettu kaikkia tavoitteita, kertoo Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV).

Ohjaustoimet ovat pitkälti kohdistuneet yksittäisiin virastoihin. Toimintavarmuutta ja kybersuojausta ohjaavia strategioita on laadittu, mutta VTV:n mukaan niiden ohjausteho on ollut heikko. Toimeenpanon vastuutaho on jäänyt epäselväksi, toimenpiteitä ei ole aikataulutettu eikä niiden toteutumista ole seurattu.

Nykyään jokainen virasto ja laitos vastaa omasta kybersuojauksestaan, ja riskienhallinnan käytännöt vaihtelevat. Yhdenmukaisuuden puute voi johtaa eritasoisiin ratkaisuihin kybersuojauksen järjestämisessä.

Jos tapahtuisi laaja kyberturvallisuusloukkaus, eri ministeriöiden pitäisi neuvotella keskenään vastatoimenpiteiden käynnistämisestä. VTV:n mukaan tällaisiin neuvotteluihin ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme