Mainos
Mainos

VTV moittii veikkausvoittovarojen jakamista ja valvontaa

Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV:n mukaan veikkausvoittovarojen jakamisessa on puutteita.

VTV moittii opetus- ja kulttuuriministeriötä siitä, että se on jakanut veikkausvoittovarojen harkinnanvaraista valtionavustusta epäselvin perustein.

VTV:n mukaan avustusten jakoperusteet eivät ole olleet riittävän selviä ja läpinäkyviä. Lisäksi eri yksiköt ja henkilöt ovat tehneet avustuspäätöksiä hyvin eri perustein. Avustusten käyttöä ei ole myöskään valvottu riittävästi.

Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastus koski veikkausvoittovaroista viime vuonna myönnettyjä harkinnanvaraisia valtionavustuksia. Niiden yhteissumma oli lähes 310 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa Veikkauksen tuotosta varoja suomaiselle kulttuurille eduskunnan säätämän lain mukaisesti. Laki määrittää, että veikkausvoittovaroista taiteen edistäminen saa 38,5 prosenttia, liikunta 25 prosenttia, tieteen edistämien 17,5 prosenttia ja nuorisotyö 9 prosenttia. Lisäksi ministeriön vapaaseen harkintaan jätetään 10 prosentin osuus, jonka käyttö määritellään vuosittain.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ryhtynyt korjaamaan tarkastusviraston havaitsemia puutteita. Samalla se on ilmoittanut uudistavansa toimintatapojaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme