Mainos
Mainos

VTV: Puolueet ovat ilmoittaneet kiltisti rahoituksestaan

Puolueet, niiden piirijärjestöt ja lähiyhteisöt ovat pääosin noudattaneet puoluerahoitusta koskevaa ilmoitusvelvollisuutta kaudella 2011-2012. Asia ilmenee valtiontalouden tarkastusviraston tiedotteesta.

Valvottavien yhteisöjen tilintarkastajien valinnassa ja tilintarkastuskertomuksissa on kuitenkin havaittu puutteita. Tilintarkastajiksi ei ole aina valittu auktorisoituja tilintarkastajia.

Puolueiden piirijärjestöjen tarkastuksissa löytyi myös joitakin tukirajojen ylityksiä. Tarkastusten jälkeen tarkastusvirastolle ilmoitettiin yksi uusi lähiyhteisö. Lain mukaan vain lähiyhteisöt voivat tukea puoluetta tai puolueyhteisöä yli 30000 eurolla kalenterivuodessa.

Tarkastusviraston mukaan puoluelain tukea koskevat säännökset sisältävät tulkinnanvaraisia kohtia.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot