Mainos
Mainos

VTV: Puolueiden tilinpäätökset nettiin ja kuitit syyniin

Valtiontalouden tarkastusvirasto haluaa, että puolueiden tilinpäätöstiedot julkaistaisiin esimerkiksi internetissä. Lisäksi oikeusministeriöllä tulisi olla mahdollisuus tarkastaa puolueiden kirjanpitoa myös kuittitasolla, tarkastusvirasto linjaa.

Yhteensä kymmenien miljoonien vuosittaiset puoluetuet ovat tarkastusviraston mukaan yhteiskunnallisesti niin merkittävä asia, että tukien käytön asianmukaisuus on syytä varmistaa. Käytäntöjä tulee tiukentaa varainkäytön läpinäkyvyyden edistämiseksi, tarkastusvirasto katsoo.

Paikallisjärjestötasolle tarkastuksia ei kuitenkaan ole tarkastusviraston mukaan järkevää ulottaa.

Suomessa puoluetoiminta saa valtionavustusta puoluetukena noin 18 miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi puolueille myönnetään vastaava määrä valtionavustusta tiedotustoimintaan ja viestinnän tukemiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot