Mainos
Mainos

Vuoden Johtolanka -palkinto kirjailija Pekka Hiltuselle

Vuoden Johtolanka -palkinto 2012 on myönnetty kirjailija Pekka Hiltuselle esikoisromaanista Vilpittömästi sinun (Gummerus). Suomen dekkariseura ry:n Vuoden Johtolanka -palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta. Psykologinen trilleri Vilpittömästi sinun pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin: poliittisen populismin ja äärioikeiston nousuun sekä naisten hyväksikäyttöön.

Vuoden Johtolanka -palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota kotimaiseen jännityskirjallisuuteen ja muuhun alan piirissä tehtävään työhön. Raati luki liki 70 kotimaista rikoskirjaa.

Raadin perusteluiden mukaan Vilpittömästi sinun on taitavasti rytmitetty, intensiivinen ja jännittävä psykotrilleri. Kirja luo uuden, korkean standardin termille "älykäs viihde".

Pekka Hiltunen (s. 1966) on kotoisin Oulusta. Hän on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomissa ja Kuukausiliitteessä sekä esimiehenä Me Naisissa ja Kodin Kuvalehdessä. Viime vuodet hän on ollut Imagen toimituspäällikkö. Hiltunen harrastaa brittiläisiä lehtiä, yhteiskunnallista epäilyä ja yllätysjuhlia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme