Mainos
Mainos

Vuoden liikkumisympäristöteko Oulun yliopistolle

Vuoden liikkumisympäristöteko -palkinto on myönnetty Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolle. Arkkitehtuurin osasto laati suositukset, joiden tarkoituksena on olla apuna terveysliikunnan fyysisiä olosuhteita tukevan maankäytön suunnittelussa.

Oulun yliopiston arkkitehtuurin osasto on saanut Vuoden liikkumisympäristöteko -palkinnon. Kunnossa kaiken ikää -ohjelma katsoo, että yhdyskuntasuunnittelun laboratorio on edistänyt terveysliikunnan olosuhteita Liikunta osaksi yhdyskuntasuunnittelua -hankkeellaan.

Laboratorio aloitti kolmisen vuotta sitten esiselvityksen, joka tutki liikunnan olosuhteiden huomioon ottamista maankäytön suunnittelussa ja kaavoituksessa. Tulosten mukaan maankäytön suunnitteluun osallistuvilla ei ole riittäviä tietoja suotuisista liikunnan olosuhteista.

Arkkitehtuurin osasto laati esiselvityksen pohjalta suositukset, joiden tarkoituksena on olla apuna terveysliikunnan fyysisiä olosuhteita tukevan maankäytön suunnittelussa. Suunnittelijat saivat suosituksia maankäyttöratkaisuista ja kaavoitusmenettelyistä.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma palkitsi myös paikallisia hankkeita esimerkillisestä työstä terveysliikunnan edistämiseksi. Tunnustuksen saivat Pirkanmaan Sydänpiirin hanke SuomiMies seikkailee, Hyvinkään kaupungin hanke Liiku Hyvinkää sekä kajaanilainen Lehtikankaan asukasyhdistyksen Honkkarin Seniorit.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela ja valtiosihteeri Terttu Savolainen sosiaali- ja terveysministeriöstä luovuttivat palkinnot Helsingissä Kunnossa kaiken ikää -vuosipäivänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot