Mainos
Mainos

Vuoden nuori johtaja: Maanantaina ei saa **tuttaa tulla töihin

Mistä syntyy hyvä työpaikka ja mikä saa työntekijät tekemään parempaa työtä? Vuoden nuoreksi johtajaksi valitulla Vincit Oy:n Mikko Kuitusella on asiasta selkeä näkemys.

Toimitusjohtajaksi Kuitusen ajoi halu tehdä hyvä työpaikka.

– Meillä oli sellainen motto taikka ensimmäinen visio, että maanantaina ei saa **tuttaa tulla töihin.

Kuitunen on onnistunut visiossaan ilmeisen hyvin sillä miehen johtama Vincit on valittu tänä vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi. Menestystä selittänee osaltaan yhtiön avoimuus ja siellä vallitseva luottamus.

Vincitin avoimuuden kulttuurista kertoo muun muassa se, että yhtiön työtekijöistä 80 prosenttia on tällä viikolla julkistanut palkkansa. Kuitunen uskoo, että palkkojen julkistaminen työtekijöiden kesken lisää oikeudenmukaisuutta.

– Mitä enemmän puhutaan rahasta ja palkasta, sitä helpompi on muodostaa käsitys siitä, mitä itse kunkin pitäisi palkkaa saada.

Rahasta puhuminen ei muutenkaan miestä ujostuta.

– Jos sanoo, että rahalla ei ole mitään merkitystä, niin silloin todennäköisesti valehtelee. Raha on edellytys, että täällä markkinataloudessa pärjäilee, Kuitunen toteaa.

– Mutta olen sitä mieltä, että raha on erittäin huono motivaattori. Se ei auta tai aikaansaa hyviä suorituksia, jos muuten edellytykset eivät ole kunnossa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme