Mainos
Mainos

Vuoden pakolaisnainen on vahva zairelainen

Suomen pakolaisavun hallitus on valinnut Porvoossa asuvan zairelaisen Esther Nzungwan tämän vuoden Pakolaisnainen-palkinnon saajaksi. Perustelujen mukaan 29-vuotias Esther Nzungwa on loistava esimerkki itsenäisestä, vahvasta, leskeksi jääneestä naisesta, joka on onnistunut hakemaan paikkaansa elämässä ja uudessa yhteiskunnassa kahden pienen lapsen yksinhuoltajana.

Nzumgwat tulivat Suomeen muutama vuosi sitten paettuaan Zairesta Angolaan ja sieltä Italiaan. Porvoossa Esther Nzumgwa ja hänen miehensä kävivät maahanmuuttajakurssin ja kristittyinä ryhtyivät seurakuntatyöhön.

Elämä pysähtyi yhtäkkiä pari vuotta sitten perheen isä hukuttua uintiretkellä. Esther sanoo nyt elävänsä päivä kerrallaan, opiskelevansa Porvoon kauppaoppilaitoksessa ja huolehtivansa lapsistaan. Laulu ryydittää vähäistä vapaa-aikaa. Areenana on porvoolainen Lady Shave-kuoro, joka tunnetaan myös muualla maassa.

Viidentuhannen markan arvoinen tunnustuspalkinto luovutettiin toista kertaa. Pakolaisapu haluaa palkinnon kautta muistuttaa suomalaisille, kuinka meillä pakolaiset haluavat mukaan yhteiskunnan elämään ja kuinka he joutuvat taistelemaan sen puolesta. Palkinto luovutettiin Esther Nzungwalle tänään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme