Mainos
Mainos

Vuoden paras lause Jari Tervon kynästä

Kirjailija Jari Tervo ei vielä ole saanut oikeaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoa, mutta tänään hänet kohotettiin sentään Lause-Finlandian voittajaksi. Ehdokkaat valinneen ja myös voittajan nimenneen tuottaja, ohjaaja, kirjailija Marko Kulmalan mielestä viime vuoden paras lause kaunokirjallisessa teoksessa on Minut kihlattiin kehdossa. Se on Tervon uusimman romaanin Laylan avausvirke.

Kulmalan palkintoperusteluiden mukaan "Vaatii vuosien uurastuksen, jotta voi kajauttaa kolmen sanan lauseen, joka kuvaa kokonaisen kulttuurisen ilmiön".

-Jos kielemme kuvaa tasasivuisena kolmiona, Jari Tervo on yksi sen sivuista. Muut sivut voi nimetä Mikael Agricolaksi ja Aleksis Kiveksi, ylistää Tervon tekstistä lumoutunut Kulmala.

Lause-Finlandia annettiin Tervolle Tampereella toista kertaa järjestetyillä "Suomen pienimmillä kirjamessuilla" eli Vihtorin kirjaston kirjamessuilla. Palkinto on nolla euroa. Sen tarkoituksena on osoittaa arvostusta lauseelle.

Muut Kulmalan valitsemat ehdokkaat olivat Eero HuovisenLähdön aika, Kaarina Hazardin ja Raimo SummasenLätkä, Jörn DonnerinMuistiinpanoja Mannerheimista sekä Olli LehdonPerhosten värittämä maailmani.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme