Mainos
Mainos

Vuoden paras maanpuolustusaloite reserviläiselle

Reservin kersantti Teemu Liljendahl palkittiin tänään viime vuoden parhaasta maanpuolustukseen liittyvästä aloitteesta. Hän kehitti varusmiespalveluksensa aikana tutkaimitaattori-ohjelmiston, jota voidaan hyödyntää it-maalinosoitustutkan koulutuskäytössä.

Maanpuolustuksen aloitesäätiön puheenjohtaja, kenraali Gustav Hägglund luovutti stipendin Helsingissä.

Teemu Liljendahlin on siviiliammatiltaan tietotekniikkakonsultti. Hänen kehittämällään ohjelmistolla voidaan havainnollistaa ilmatilanteita ja ilmiöitä, joiden esittäminen normaalioloissa on vaikeaa. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset häirintätilanteet ja vihollisen ilmaoperaation kulku. Ohjelmisto on päivittäisessä koulutuskäytössä Helsingin Ilmatorjuntarykmentin 4. patterin maalinosoitustutkajaoksessa.

Pääesikunnan aloitetoimikunnan lausunnon mukaan Liljendahlin työ parantaa merkittävästi tutkajärjestelmän käyttäjien ammattitaitoa. Aloitteen arvoa lisää se että sen teki varusmies, jonka tehtäviin ei suoranaisesti kuulu koulutuksen kehittäminen. Liljendahlin stipendin arvo on 1 700 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme